Vår hemsida är under uppbyggnad. Fler produkter och priser kommer - besök oss snart igen! Vår hemsida är under uppbyggnad. Fler produkter och priser kommer - besök oss snart igen!

Företag
Privatperson

Integritetspolicy

Introduktion

Din integritet är väldigt viktig för oss, och vi är fast beslutna att skydda den. Denna policy förklarar vad vi gör med dina personuppgifter.

Genom att samtycka till att vi använder cookies i enlighet med villkoren i denna policy när du besöker vår hemsida för första gången tillåter du oss att använda cookies varje gång du besöker vår hemsida.

Personlig information

Insamling av personlig information

Följande typer av personlig information kan samlas in, lagras och användas:

  • information som du anger när du registrerar dig på vår hemsida, till exempel ditt namn och e-postadress;
  • information som du anger för att prenumerera på våra e-postmeddelanden och/eller nyhetsbrev, till exempel ditt namn och din e-postadress;
  • information som du anger när du använder vår hemsidas tjänster;
  • information som genereras när du använder vår hemsida, inklusive när, hur ofta och under vilka omständigheter du använder den;
  • information som har att göra med allt du köper, tjänsterna du använder eller transaktioner som du gör via vår hemsida, inklusive ditt namn, telefonnummer, adress, e-postadress och kreditkortsuppgifter;
  • information som du publicerar på vår hemsida (till exempel kommentarer eller omdömen) med avsikt att publicera den på internet, inklusive ditt användarnamn, dina profilbilder och innehållet i dina inlägg;
  • information i alla former av kommunikation som du skickar till oss via e-post eller vår hemsida (till exempel kontaktformulär och chatt), inklusive dess innehåll och metadata;
  • information om din dator, inklusive IP-adress, geografisk plats, webbläsartyp och -version samt operativsystem;
  • information om dina besök på och din användning av denna hemsida, inklusive referenskällan, besökets längd, sidvisningar och hemsidans navigeringsvägar;
  • all annan personlig information som du skickar till oss.

Innan du lämnar ut en annan persons personliga information till oss behöver du ha den personens samtycke till att den personliga informationen både utlämnas och behandlas i enlighet med denna policy.

Användning av din personliga information

Personlig information som skickas till oss via vår hemsida kommer att användas för de syften som anges i denna policy eller på de relevanta sidorna på hemsidan. Vi kan använda din personliga information för följande:

  • att administrera vår hemsida och verksamhet;
  • att anpassa vår hemsida åt dig;
  • att göra det möjligt för dig att använda tjänsterna som är tillgängliga på vår hemsida;
  • att skicka varor som du har köpt via vår hemsida till dig;
  • att skicka kontoutdrag, fakturor och betalningspåminnelser till dig och samla in betalningar från dig;
  • att skicka kommersiell kommunikation som inte är i marknadsföringssyften;
  • att skicka e-postmeddelanden som du specifikt har begärt;
  • att skicka vårt nyhetsbrev via e-post till dig om du har begärt det (du kan informera oss när som helst om du inte längre behöver nyhetsbrevet);
  • att skicka marknadskommunikation till dig som rör vår verksamhet eller noggrant utvalda tredje parters verksamhet som vi tror kan vara av intresse för dig per post eller, där du specifikt har samtyckt till detta, via e-post eller liknande teknologi (du kan informera oss när som helst om du inte längre behöver marknadskommunikation);
  • att ge tredje parter statistisk information om våra användare (men dessa tredje parter kommer inte att kunna identifiera en enskild användare från informationen);
  • att hantera förfrågningar och klagomål från eller om dig angående vår hemsida;
  • att hålla vår hemsida säker och förebygga bedrägerier;
  • att bekräfta ditt samtycke av vår hemsidas användarvillkor; samt
  • annan användning.

Om du skickar personlig information för publicering på vår hemsida, kommer vi att publicera och/eller på annat sätt använda den informationen i enlighet med det tillstånd du ger oss.

Dina sekretessinställningar kan användas för att begränsa publiceringen av din information på vår hemsida och kan justeras med hemsidans sekretesskontroller.

Vi kommer inte att överlämna din personliga information till tredje part för deras eller någon annan tredje parts direkta marknadsföring utan ditt uttryckliga medgivande.

Utlämning av personlig information

Vi kan lämna ut din personliga information till någon av våra anställda, styrelseledamöter, försäkringsbolag, professionella rådgivare, ombud, leverantörer eller underleverantörer som är rimligt nödvändigt för de syften som anges i denna policy.

Vi kan lämna ut din personliga information till alla medlemmar i vår företagsgrupp som är rimligt nödvändigt för de syften som anges i denna policy.

Vi kan utlämna din personliga information:

  • i den mån vi är skyldiga att göra det enligt lag;
  • i samband med pågående eller framtida domstolsförfaranden;
  • för att upprätta, utöva eller försvara våra juridiska rättigheter (inklusive att lämna ut information till andra i syfte att förebygga bedrägerier och förminska kreditrisken);
  • till köparen (eller den blivande köparen) av alla företag eller tillgångar som vi är i process (eller överväger) att sälja; och
  • till alla personer som vi rimligen anser kan begära, av domstol eller annan behörig myndighet, att vi lämnar ut den personliga informationen om, enligt vår rimliga mening, en sådan domstol eller myndighet rimligen skulle kunna beordra att vi utlämnar den personliga informationen.

Vi kommer inte att lämna ut din personliga information till tredje part förutom i de fall som anges i denna policy.

Internationell dataöverföring

  • Information som vi samlar in kan lagras, behandlas i och överföras mellan något av de länder vi är verksamma i för att göra det möjligt för oss att använda informationen i enlighet med denna policy.
  • Information som vi samlar in kan överföras till följande länder som saknar dataskyddslagar motsvarande de som gäller i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet: USA.
  • Personlig information som du publicerar på vår hemsida eller skickar in för publicering på vår hemsida kan vara tillgänglig via Internet världen runt. Vi kan inte förhindra att informationen används eller missbrukas av andra.
  • Du samtycker uttryckligen till överföring av personlig information som beskrivs i detta avsnitt.

Bevarande av personlig information

Personlig information som vi behandlar för något syfte eller syften kommer inte att förvaras längre än vad som är nödvändigt för det syftet eller de syftena.

Oavsett övriga bestämmelser i detta avsnitt, kommer vi att behålla dokument (inklusive elektroniska dokument) som innehåller personuppgifter:

  • i den mån vi är skyldiga att göra det enligt lag;
  • om vi tror att handlingarna kan vara relevanta för pågående eller framtida domstolsförfaranden; och
  • för att upprätta, utöva eller försvara våra juridiska rättigheter (inklusive att lämna ut information till andra i syfte att förebygga bedrägerier och förminska kreditrisken).

Din personliga informations säkerhet

  • Vi kommer att vidta rimliga tekniska och organisatoriska försiktighetsåtgärder för att förhindra förlust, missbruk eller ändring av din personliga information.
  • Vi kommer att lagra all personlig information som du tillhandahåller på säkra (lösenords- och brandväggsskyddade) servrar.
  • Alla elektroniska finansiella transaktioner som görs via vår hemsida skyddas av krypteringsteknologi.
  • Du medger att informationsöverföring via Internet i sig är osäkert, och vi kan inte garantera säkerheten för data som skickas via Internet.
  • Du ansvarar för att hålla lösenordet du använder för att komma åt vår hemsida konfidentiellt; vi kommer inte att be dig om ditt lösenord (förutom när du loggar in på vår hemsida).

Dina rättigheter

Rätt till tillgång

Du har rätt att begära tillgång till dina uppgifter. Om vi mottar en begäran om tillgång, kan vi komma att fråga om ytterligare uppgifter för att säkerställa vilka uppgifter du vill ta del av och att vi lämnar ut uppgifterna till rätt person.

Rätt till rättelse

Du har alltid rätt att begära att dina personuppgifter rättas om uppgifterna är felaktiga. Inom ramen för det angivna ändamålet har du också rätt att komplettera eventuellt ofullständiga personuppgifter. Du som har skapat ett konto på intersign.se kan om du vill, själv uppdatera dina uppgifter på Mina sidor.

Rätt till radering

Du har rätt att begära radering av personuppgifter som vi behandlar om:

  • Uppgifterna inte längre är nödvändiga för de ändamål för vilka de har samlats in eller behandlats.
  • Du har återkallat ett samtycke som behandlingen grundar sig på och det inte finns någon annan laglig grund för behandlingen.
  • Du invänder mot en intresseavvägning av berättigat intresse som vi har gjort och det saknas berättigat intresse för Inter Sign som väger tyngre.
  • Du invänder mot behandling av direktmarknadsföringsändamål.
  • Personuppgifterna behandlas på ett olagligt sätt.
  • Personuppgifterna måste raderas för att uppfylla en rättslig förpliktelse som vi omfattas av.
  • Personuppgifterna har samlats in från ett barn (under 13 år) som du har föräldraansvaret för, i samband med erbjudande av informationssamhällets tjänster, t ex sociala medier.

Det kan finnas anledning för oss att inte tillmötesgå din begäran om radering ifall det finns legala skyldigheter som hindrar oss från detta. Det kan vara om behandlingen behövs för att utöva vår rätt till yttrande- och informationsfrihet, för att uppfylla en rättslig förpliktelse som vi omfattas av eller för att kunna fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk.

Rätt till begränsning

Du har rätt att begära att vår behandling av dina personuppgiter begränsas. Rätt till begränsning ger dig möjlighet att begära att behandlingen av dina personuppgifter pausas under vissa förhållanden. Detta kan gälla när du ifrågasätter uppgifternas korrekthet, anser att behandlingen är olaglig, eller om du behöver uppgifterna för att försvara juridiska anspråk men de inte längre behövs för deras ursprungliga ändamål. I väntan på utredning av dessa situationer får dina uppgifter inte användas till annat.

Rätt att göra invändningar mot viss typ av behandling

Du har rätt att invända mot behandlingar som stödjer sig på ett berättigat intresse som vi har om du har personliga skäl som rör situationen. Vi får dock fortsätta att behandla dina uppgifter, trots att du har motsatt dig behandlingen, om vi har tvingande berättigade skäl för behandlingen som överväger ditt integritetsintresse.

Direktmarknadsföring (inklusive analyser som utförs för direktmarknadsföringsändamål)

Du kan när som helst be oss att inte behandla din personliga information för marknadsföringsändamål.

I praktiken kommer du vanligtvis att antingen uttryckligen acceptera vår användning av din personliga information för marknadsföringsändamål, eller så kommer vi att ge dig möjligheten att välja bort användningen av din personliga information för marknadsföringsändamål.

Tredje parts hemsidor

Vår hemsida innehåller hyperlänkar till och detaljer om tredje parts hemsidor. Vi har ingen kontroll över, och är inte ansvariga för, tredje parters sekretesspolicyer och praxis.

Cookies

En cookie är en textfil med anonymiserad information som inkluderar en unik användaridentifikation och hemsidans namn. För mer information, läs vår information om cookies.

Hantering av personnummer

Vi behandlar bara ditt personnummer när det är klart motiverat med hänsyn till ändamålet, nödvändigt för säker identifiering eller om det finns annat beaktansvärt skäl. I de fall där det är tillräckligt, använder vi istället ditt kundnummer för att minimera användningen av personnummer i så stor utsträckning som möjligt.

Klagomål

Om du har en fråga, vill lämna ett klagomål till Inter Sign angående hur dina personuppgifter har behandlats eller överklaga ett beslut, kan du kontakta oss på info@intersign.se. Du har även rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Integritetsskyddsmyndigheten (IMY).

Kontakta oss

För ytterligare information om personuppgiftshantering eller om du har frågor, är du välkommen att kontakta oss på:

Inter Sign i Göteborg AB
Stålverksgatan 9
417 07 Göteborg

E-post: info@intersign.se
Telefon: 031-513 600

Ändringar

Vi kan uppdatera denna policy genom att publicera en ny version på vår hemsida. Du bör kontrollera denna sida emellanåt för att se till att du förstår eventuella ändringar i denna policy. Vi kan meddela om ändringar av denna policy via e-post eller via vår hemsida.

Senast uppdaterad 2022-09-05

Eventuella rabatter ser du i varukorgen
Rulla till toppen